Ζύμη για Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Πως θα σου φαινόταν τις ημέρες που έρχονται μαζι με τα παιδιά να παίξετε, να γελάσετε, να πειραματιστείτε και να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια για να στολίσετε το δέντρο και το σπίτι; Είναι μια καλή αφορμή να περάσεις χρόνο με τα παιδιά σου που σίγουρα το χρειάζεστε όλοι!

Το myworldisyou.gr σου προτείνει τις γνωστές άγνωστες ζύμες για να δημιουργήσεις παρέα με τα μικρά αλλά και τα μεγάλα ζουζούνια  αριστουργήματα. Πάρτε καλούπια, χρώματα, glitter και αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει.

Την πρώτη θέση την κατέχει η γνωστή σε όλους μας αλατοζύμη

Υλικά
1 φλιτζάνι αλάτι
1 φλιτζάνι νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι γ.χ.

Σε ένα μπολ βάζεις το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτεις το νερό και ζυμώνεις. Αν χρειαστεί προσθέτεις 1-2 κ. σούπας νερό. Φτιάχνεις τα σχέδια που θέλεις. Μη ξεχάσεις να κάνεις τρύπα με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή ένα πλαστικό καλαμάκι και να τα ψήσεις στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα αν είναι λεπτά ή χοντρά. (ιδανικό πάχος 2-3 εκατοστά). Μη ξεχάσεις να στρώσεις λαδόκολλα στο ταψί. Τα σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξουν.

Σου παρουσιάζω την ζύμη με τη σόδα και το κορν φλάουερ σε πλήρη αρμονία!
Απλά υπέροχη!!!

Υλικά
1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
½ φλιτζάνι κορν φλάουερ
¾ φλιτζάνι νερό

Σε μια κατσαρόλα, κοσκινίζεις το κορν φλάουερ και τη σόδα, προσθέτεις το νερό και ανακατεύεις σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να γίνει σαν μπάλα. Βάζεις σε ένα μπολ λίγο κορν φλάουερ και βάζεις τη ζύμη σκεπασμένη με μία νωπή πετσέτα. Μετά από μία δύο ώρες και εφόσον έχει κρυώσει εντελώς φτιάχνεις τα σχέδια που θέλεις. Μη ξεχάσεις να κάνεις τρύπα με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή ένα πλαστικό καλαμάκι.

Τα αφήνεις στο ταψί και σε φυσικό περιβάλλον να στεγνώσουν για να διατηρήσουν το άσπρο χρώμα τους ή τα ψήνεις στους 120 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ανάλογα αν είναι λεπτά ή χοντρά (ιδανικό πάχος 2-3 εκατοστά). Μη ξεχάσεις να στρώσεις λαδόκολλα στο ταψί. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να μη περιμένεις να στεγνώσουν αλλά χάνουν λίγο από το άσπρο χρώμα τους.

Πάστα σαν πορσελάνη. Θα σε ξετρελλάνει με την υφή της!!!

Υλικά
½ φλιτζάνι ξυλόκολλα (λίγο λιγότερη)
1/2 φλιτζάνι νισεστέ
½ κ. γ. βαζελίνη

Σε ένα μπολ βάζεις το νισεστέ και τη κόλλα και ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια προσθέτεις τη βαζελίνη και πλάθεις πολύ καλά. Φτιάχνεις τα σχέδια που θέλεις. Μη ξεχάσεις να κάνεις τρύπα με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή ένα πλαστικό καλαμάκι. Επειδή η ζύμη στεγνώνει εύκολα σκεπάζεις την υπόλοιπη με μια νωπή πετσέτα. Τα αφήνεις στο ταψί και σε φυσικό περιβάλλον να στεγνώσουν για να διατηρήσουν το άσπρο χρώμα και το σχήμα τους.

Έχεις εσύ να προτείνεις κάποια ζύμη για στολίδια; Γράψε μας στα σχόλια.

- Newsletter -

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και λάβε πρώτη όλα τα νέα μας άρθρα!

Κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με την πολιτική απορρήτου μας.

Προηγούμενο Άρθρο20 προτάσεις για να οργανώσεις τα φετινά Χριστούγεννα
Επόμενο Άρθρο20 ιδέες για ένα επιτυχημένο γιορτινό τραπέζι
Είμαι η Λίλα, full time εργαζόμενη και μητέρα δύο κοριτσιών. Αυτό είναι το Ιστολόγιο μου, όπου θα συζητάμε παρέα την καθημερινότητα και τα προβλήματα μας.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το σχόλιο σου!
Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το όνομα σου εδώ