
Το myworldisyou.gr σου προτείνει τις γνωστές άγνωστες ζύμες για να δημιουργήσεις με παρέα ή όχι μικρά αριστουργήματα. Πάρε καλούπια, χρώματα, glitter και άφησε τη φαντασία σου να δημιουργήσει.
Την πρώτη θέση την κατέχει η γνωστή σε όλους μας αλατοζύμη
Υλικά
1 φλιτζάνι αλάτι
1 φλιτζάνι νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι γ.χ.
Σε ένα μπολ βάζεις το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτεις το νερό και ζυμώνεις. Αν χρειαστεί προσθέτεις 1-2 κ. σούπας νερό. Φτιάχνεις τα σχέδια που θέλεις. Μη ξεχάσεις να κάνεις τρύπα με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή ένα πλαστικό καλαμάκι και να τα ψήσεις στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα αν είναι λεπτά ή χοντρά. (ιδανικό πάχος 2-3 εκατοστά). Μη ξεχάσεις να στρώσεις λαδόκολλα στο ταψί. Τα σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξουν.
Σου παρουσιάζω την ζύμη με τη σόδα και το κορν φλάουερ σε πλήρη αρμονία!
Απλά υπέροχη!!!
Υλικά
1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
½ φλιτζάνι κορν φλάουερ
¾ φλιτζάνι νερό
Σε μια κατσαρόλα, κοσκινίζεις το κορν φλάουερ και τη σόδα, προσθέτεις το νερό και ανακατεύεις σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να γίνει σαν μπάλα. Βάζεις σε ένα μπολ λίγο κορν φλάουερ και βάζεις τη ζύμη σκεπασμένη με μία νωπή πετσέτα. Μετά από μία δύο ώρες και εφόσον έχει κρυώσει εντελώς φτιάχνεις τα σχέδια που θέλεις. Μη ξεχάσεις να κάνεις τρύπα με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή ένα πλαστικό καλαμάκι.
Τα αφήνεις στο ταψί και σε φυσικό περιβάλλον να στεγνώσουν για να διατηρήσουν το άσπρο χρώμα τους ή τα ψήνεις στους 120 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ανάλογα αν είναι λεπτά ή χοντρά (ιδανικό πάχος 2-3 εκατοστά). Μη ξεχάσεις να στρώσεις λαδόκολλα στο ταψί. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να μη περιμένεις να στεγνώσουν αλλά χάνουν λίγο από το άσπρο χρώμα τους.
Πάστα σαν πορσελάνη. Θα σε ξετρελλάνει με την υφή της!!!
Υλικά
½ φλιτζάνι ξυλόκολλα (λίγο λιγότερη)
1/2 φλιτζάνι νισεστέ
½ κ. γ. βαζελίνη
Σε ένα μπολ βάζεις το νισεστέ και τη κόλλα και ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια προσθέτεις τη βαζελίνη και πλάθεις πολύ καλά. Φτιάχνεις τα σχέδια που θέλεις. Μη ξεχάσεις να κάνεις τρύπα με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή ένα πλαστικό καλαμάκι. Επειδή η ζύμη στεγνώνει εύκολα σκεπάζεις την υπόλοιπη με μια νωπή πετσέτα. Τα αφήνεις στο ταψί και σε φυσικό περιβάλλον να στεγνώσουν για να διατηρήσουν το άσπρο χρώμα και το σχήμα τους.
Έχεις εσύ να προτείνεις κάποια ζύμη για στολίδια; Γράψε μας στα σχόλια.