
Μερίδες: 6
Τα υλικά που θα χρειαστείς
Για την εκτέλεση:
3 χωριάτικα λουκάνικα
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κ .γλυκού θυμάρι
½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
500 γραμμάρια χυλοπίτες
Τυρί τριμμένο
Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
κ
όβω τα λουκάνικα σε ροδέλες. Εναλλακτικά βγάζω την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και κόβω το μείγμα σε ροδέλες η μικρά κομματάκια. Ρίχνω το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνω το θυμάρι, το μείγμα από τα λουκάνικα και το πελτέ ντομάτας, σβήνω με το κρασί και προσθέτω τις ντομάτες.
Σιγοβράζω για 15 λεπτά , προσθέτω στο τέλος το αλάτι και το πιπέρι.
Σε αλατισμένο νερό βράζω τις χυλοπίτες και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα .
Μόλις βράσουν με μια τρυπητή κουτάλα χωρίς να τις σουρώσω τις προσθέτω στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα λουκάνικα και ανακατεύω. Αποσύρω από τη φωτιά.
Σερβίρω με τυρί τριμμένο.
Καλή σου Όρεξη!