Σχολικές Εξετάσεις

Οι εξετάσεις πλησιάζουν και το άγχος των παιδιών όλο και μεγαλώνει. Το myworldisyou.gr βρίσκεται κοντά στα παιδιά για αυτό και ζήτησε απο δύο καταξιωμένες καθηγήτριες, μία φιλόλογο τη Κα Χαρά Δαρβίρα και μία μαθηματικό την Κα Βίκυ Δαρβίρα να προτείνουν tips για τη καλύτερη δυνατή επίδοση στις εξετάσεις.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ!!

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Προγραμματισμός: Οργάνωσε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα μελέτης, για να διαχειριστείς πιο εύκολα την ύλη. Φτιάξε ένα πλάνο με το τι έχεις να διαβάσεις ανά μάθημα και να λαμβάνεις υπόψη σου τις προτεραιότητες και τα ουσιώδη κάθε μαθήματος.

Συγκέντρωση: Το κινητό θα πρέπει να παραμένει κλειστό, ώστε να μην υπάρχει διάσπαση της προσοχής με μηνύματα ή τηλεφωνήματα σε ακατάλληλη στιγμή. Να είσαι επικεντρωμένος/η στον στόχο σου. Επίσης το περιβάλλον στο οποίο θα διαβάζεις θα πρέπει να είναι κατάλληλο, προσεγμένο και ήρεμο.

Στάση του σώματος: Προσπάθησε να κάθεσαι σωστά, όταν διαβάζεις. Διάβασμα στον καναπέ ή στην πολυθρόνα δε νοείται.

Καλός ύπνος και ισορροπημένη διατροφή: O καλός ύπνος ωφελεί το διάβασμα. Να κοιμάσαι καλά για καλύτερη απόδοση στις εξετάσεις. Ακόμη φρόντισε να τρως σωστά και υγιεινά. Η βαριά διατροφή, ειδικά τις βραδινές ώρες, δε βοηθά, κυρίως την παραμονή των εξετάσεων.

Συναισθηματική προετοιμασία: Όχι μόνο την ημέρα των εξετάσεων, αλλά και όλες τις προηγούμενες θα πρέπει να αποβάλλεις το άγχος σου. Να νιώθεις αισιοδοξία. Να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις δυνατότητές σου. ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Διαλείμματα: Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς και τον δικό του τρόπο μελέτης. Αν κουράζεσαι εύκολα, μπορείς να κάνεις κάποια διαλείμματα (με μέτρο φυσικά).

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ:

Φροντίζεις να σηκωθείς νωρίς το πρωί, αφού έχεις κοιμηθεί κανονικά το βράδυ.

Εχεις προετοιμάσει τα πάντα από το προηγούμενο βράδυ όπως τα ρούχα, την τσάντα, τη γραφική ύλη και το ρολόι που πάντα πρέπει να φοράς στο χέρι σου, όσο δίνεις εξετάσεις.

Τρως ελαφρά, πριν φύγεις για το σχολείο. Δεν πηγαίνεις να γράψεις νηστικός-ή, ούτε έχοντας φάει κάτι που μπορεί να σου προκαλέσει δυσφορία.

Οταν σου δοθούν τα θέματα, αρχικά ρίχνεις μια γρήγορη ματιά σε όλα, καθώς εκείνη τη στιγμή δίνονται και επεξηγήσεις από τον καθηγητή. Στη συνέχεια τα επεξεργάζεσαι με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Οταν ξεκινήσεις να γράφεις, καταπιάνεσαι με τα θέματα  που είσαι πιο σίγουρος-η  ότι  ξέρεις και μετά γράφεις τα υπόλοιπα. Σε θέμα που δεν ξέρεις να ολοκληρώσεις με βεβαιότητα, δεν αφήνεις λευκή την κόλλα σου, αλλά γράφεις ό,τι γνωρίζεις σχετικό με το θέμα.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις το πρόχειρο, φροντίζεις να μην ξεφύγεις σε χρόνο και να μην ξεχάσεις να μεταφέρεις, όσα έγραψες στην κόλλα σου.

Η εικόνα του γραπτού σου μετράει και εκτιμάται πάντα στη βαθμολόγηση γι΄ αυτό να αποφεύγεις τις μουτζούρες και τα άσχημα γράμματα.

Ελέγχεις συχνά το χρόνο που σου απομένει, ώστε να μην αγχωθείς στο τέλος και να είσαι σε θέση να προλάβεις να γράψεις όλα όσα ξέρεις.

Δεν απογοητεύεσαι πριν κοιτάξεις 2-3 φορές  μια εκφώνηση που αρχικά μπορεί να μη σου θυμίζει τίποτα. Ηρέμησε και αν έχεις διαβάσει όλα θα έρθουν στο μυαλό σου.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΜΗN ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ  ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΔΑΡΒΙΡΑ ΒΙΚΥ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ email: vicky_darv@hotmail.com

ΔΑΡΒΙΡΑ ΧΑΡΑ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ email: xaradar@outlook.com

Προηγούμενο ΆρθροTips για την οργάνωση της ντουλάπας και των συρταριών
Επόμενο ΆρθροΒάλε τη Γυμναστική στη ζωή σου, μπορείς!
Είμαι η Λίλα, full time εργαζόμενη και μητέρα δύο κοριτσιών. Αυτό είναι το Ιστολόγιο μου, όπου θα συζητάμε παρέα την καθημερινότητα και τα προβλήματα μας.

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το σχόλιο σου!
Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το όνομα σου εδώ