
Μερίδες: 6
Τα υλικά που θα χρειαστείς
Για την εκτέλεση:
170 γραμμάρια κουβερτούρα
170 γραμμάρια μαργαρίνη
4 αυγά
60 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
Βάζω σε μια κατσαρόλα που να χωρά ένα μπολ μεταλλικό ή μια μικρότερη κατσαρόλα, νερό να βράσει (2-3 ποτήρια). Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνω τη φωτιά και μέσα στη κατσαρόλα*βάζω το μπολ ή τη μικρότερη κατσαρόλα όπου έχω βάλει τη κουβερτούρα με τη μαργαρίνη να λιώσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα (μπεν-μαρί). Αφήνω λίγο να κρυώσει.
Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός να αφρατέψουν. Ρίχνω στη συνέχεια σταδιακά τη κρύα σοκολάτα.
Τέλος, κοσκινίζω το αλεύρι και το ρίχνω στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύω ελαφρά.
Βουτυρώνω και αλευρώνω 6 μπολάκια μιας χρήσεως ,γεμίζω τα μπολάκια με το σουφλέ και ψήνω στους 200 βαθμούς για 7-8 λεπτά, ξεφορμάρω και σερβίρω με παγωτό και γαρνίρω με σως σοκολάτας ή σιρόπι.
*Το μπολ ή η μικρότερη κατσαρόλα πρέπει να έρχεται στην μικρότερη δυνατή επαφή με την μεγάλη κατσαρόλα και να μην βυθίζεται στο νερό.
Καλή σου Όρεξη!