Πραλίνα σοκολάτας

Ο πειρασμός μεγάλος! ¨Οσο και αν φας ποτέ δεν σου φτάνει.Μικροί, μεγάλοι τη λατρεύουν. Όσο για τη θρεπτική της αξία;Τα φουντούκια είναι πλούσια σε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά,βιταμίνες Β και φυσικά βιταμίνη Ε. Βασικό συστατικό της κουβερτούρας τα φλεβονοειδή με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδότητες. Λοιπόν τι λες; Αντιστέκεσαι ακόμη;

Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για την εκτέλεση: 

400  γρ. φουντούκια

300 γρ. ζάχαρη άχνη

80 γρ. κακάο άγλυκο

100 γρ. καλαμποκέλαιο ή μαργαρίνη λιωμένη

150 γρ. κουβερτούρα υγείας

1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)

3-4 κ.σ. γάλα (προαιρετικά)

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

 

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψάκι βάζεις τα φουντούκια και τα ψήνεις για 10-15 λεπτά ή μέχρι να καβουρδιστούν και πάρουν λίγο χρώμα.
Βάζεις τα φουντούκια μαζί με το καλαμποκέλαιο ή τη μαργαρίνη σε ένα πολυμηχάνημα και τα αλέθεις για 5-6 λεπτά ώστε το μείγμα να γίνει σαν αραιός πολτός.

Ψιλοκόβεις τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, τη ρίχνεις στο πολυμηχάνημα και τη χτυπάς για λίγο μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτεις την άχνη και το κακάο και χτυπάς το μείγμα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δοκιμάζεις αν η γεύση σου αρέσει, διαφορετικά προσθέτεις λίγο μέλι για περισσότερο άρωμα αν τη θέλεις πιο γλυκιά ή λίγο γάλα ακόμα αν τη θέλεις πιο ρευστή
Βάζεις τη πραλίνα σε βάζο και τη διατηρείς στο ψυγείο.

Μπορείς να φτιάξεις επίσης και υπέροχο μυρωδάτο φιστικοβούτυρο.

Καλή σου Όρεξη!

φωτογραφία:Σταυριάννα Θεοδωράτου

- Newsletter -

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και λάβε πρώτη όλα τα νέα μας άρθρα!

Κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με την πολιτική απορρήτου μας.

Προηγούμενο ΆρθροΓιορτινή Καρυδόπιτα
Επόμενο ΆρθροΖύμη για Χριστουγεννιάτικα Στολίδια
Είμαι η Λίλα, full time εργαζόμενη και μητέρα δύο κοριτσιών. Αυτό είναι το Ιστολόγιο μου, όπου θα συζητάμε παρέα την καθημερινότητα και τα προβλήματα μας.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το σχόλιο σου!
Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το όνομα σου εδώ