Πραλίνα σοκολάτας

Ο πειρασμός μεγάλος! ¨Οσο και αν φας ποτέ δεν σου φτάνει.Μικροί, μεγάλοι τη λατρεύουν. Όσο για τη θρεπτική της αξία;Τα φουντούκια είναι πλούσια σε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά,βιταμίνες Β και φυσικά βιταμίνη Ε. Βασικό συστατικό της κουβερτούρας τα φλεβονοειδή με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδότητες. Λοιπόν τι λες; Αντιστέκεσαι ακόμη;

πραλίνα σοκολάτας

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για την εκτέλεση: 

400  γρ. φουντούκια

300 γρ. ζάχαρη άχνη

80 γρ. κακάο άγλυκο

100 γρ. καλαμποκέλαιο ή μαργαρίνη λιωμένη

150 γρ. κουβερτούρα υγείας

1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)

3-4 κ.σ. γάλα (προαιρετικά)

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

 

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα ταψάκι βάζεις τα φουντούκια και τα ψήνεις για 10-15 λεπτά ή μέχρι να καβουρδιστούν και πάρουν λίγο χρώμα.
Βάζεις τα φουντούκια μαζί με το καλαμποκέλαιο ή τη μαργαρίνη σε ένα πολυμηχάνημα και τα αλέθεις για 5-6 λεπτά ώστε το μείγμα να γίνει σαν αραιός πολτός.
Ψιλοκόβεις τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, τη ρίχνεις στο πολυμηχάνημα και τη χτυπάς για λίγο μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτεις την άχνη και το κακάο και χτυπάς το μείγμα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δοκιμάζεις αν η γεύση σου αρέσει, διαφορετικά προσθέτεις λίγο μέλι για περισσότερο άρωμα αν τη θέλεις πιο γλυκιά ή λίγο γάλα ακόμα αν τη θέλεις πιο ρευστή
Βάζεις τη πραλίνα σε βάζο και τη διατηρείς στο ψυγείο.

Μπορείς να φτιάξεις επίσης και υπέροχο μυρωδάτο φιστικοβούτυρο.

Καλή σου Όρεξη!

φωτογραφία:Σταυριάννα Θεοδωράτου

 

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το σχόλιο σου!
Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το όνομα σου εδώ