
Τα υλικά που θα χρειαστείς
Για την εκτέλεση:
400 γρ. φουντούκια
300 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. κακάο άγλυκο
100 γρ. καλαμποκέλαιο ή μαργαρίνη λιωμένη
150 γρ. κουβερτούρα υγείας
1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
3-4 κ.σ. γάλα (προαιρετικά)
Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψάκι βάζεις τα φουντούκια και τα ψήνεις για 10-15 λεπτά ή μέχρι να καβουρδιστούν και πάρουν λίγο χρώμα.
Βάζεις τα φουντούκια μαζί με το καλαμποκέλαιο ή τη μαργαρίνη σε ένα πολυμηχάνημα και τα αλέθεις για 5-6 λεπτά ώστε το μείγμα να γίνει σαν αραιός πολτός.
Ψιλοκόβεις τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, τη ρίχνεις στο πολυμηχάνημα και τη χτυπάς για λίγο μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτεις την άχνη και το κακάο και χτυπάς το μείγμα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δοκιμάζεις αν η γεύση σου αρέσει, διαφορετικά προσθέτεις λίγο μέλι για περισσότερο άρωμα αν τη θέλεις πιο γλυκιά ή λίγο γάλα ακόμα αν τη θέλεις πιο ρευστή
Βάζεις τη πραλίνα σε βάζο και τη διατηρείς στο ψυγείο.
Μπορείς να φτιάξεις επίσης και υπέροχο μυρωδάτο φιστικοβούτυρο.
Καλή σου Όρεξη!
φωτογραφία:Σταυριάννα Θεοδωράτου