Ποιά είναι τα μυστικά στην αγορά σχολικής τσάντας;

Η ημέρα που το σχολείο θα ξεκινήσει πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής .Η επιλογή σχολικής τσάντας δεν φαίνεται να είναι μια σημαντική απόφαση, γιατί τα περισσότερα παιδιά ζητούν εκείνη με τους αγαπημένους τους ήρωες ή με την αγαπημένη τους δραστηριότητα αλλά η πραγματικότητα διαφέρει. Συνήθως τα παιδιά έχουν δικά τους κριτήρια που διαφέρουν από τα δικά μας. Ιδανικό θα ήταν στις μικρές ηλικίες να τα κατευθύνουμε με βάση τα παρακάτω κριτήρια.

Όταν επιλέγεις σχολική τσάντα το βασικό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι το βάρος της τσάντας μπορεί να δημιουργήσει μελλοντικά προβλήματα στους μυς και τις αρθρώσεις του παιδιού. Ναι, σωστά διάβασες.

Τι θα πρέπει να σκεφθείς όταν διαλέγεις σχολική τσάντα;

1.Την ηλικία του παιδιού

2.Τη χρήση που θα κάνει το παιδί (σχολείο, δραστηριότητες)

3.Το ύψος και βάρος του παιδιού.

Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σε βοηθήσουν:

Για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού

  • Η τσάντα με ροδάκια αποτελεί την ιδανική λύση για το μικρό παιδί γιατί δεν επιβαρύνει τη πλάτη του με το βάρος των πραγμάτων που μεταφέρει. Και αυτά που συνήθως θα μεταφέρει είναι υπερβολικά πολλά.
  • Τα ροδάκια να είναι καλής ποιότητας και να είναι ενισχυμένες οι γωνίες της βάσης της τσάντας ώστε να αντέξουν την ταλαιπωρία και το συνεχές σύρσιμο από το παιδί.
  • Ο βραχίονας, που εννοείται ότι θα αυξομειώνεται, όταν θα βρίσκεται στο πιο ψηλό του σημείο να είναι στη κατάλληλη θέση ώστε το παιδί να μη σκύβει.
  • Η τσάντα με ροδάκια υπάρχει σε διάφορα ‘’μοντέλα’’, οπότε προσπάθησε να επιλέξεις αυτή που τα ροδάκια είναι αποσπώμενα ή που να καλύπτονται ώστε να μπορείς να τη καθαρίζεις εύκολα. Εναλλακτικά, προτίμησε μια τσάντα σε σκούρες αποχρώσεις.
  • Ο σκελετός της τσάντας να είναι κατά προτίμηση από αλουμίνιο, η δυνατόν αποσπώμενο, ώστε να είναι ελαφρύς, έτσι ώστε όταν το παιδί θα χρειαστεί να σηκώσει τη τσάντα να μην έχει επιπλέον βάρος και να καθαρίζεται εύκολα στο πλυντήριo.

Για τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και το γυμνάσιο-λύκειο

  • Η τσάντα πλάτης με δύο ιμάντες με επένδυση και με μεγάλο φάρδος που αυξομειώνονται, αποτελεί σωστή επιλογή γιατί όταν το παιδί μεταφέρει μεγάλο βάρος αυτό κατανέμεται ομοιόμορφα και στους δύο ώμους. Βέβαια, αρκετά παιδιά κρεμούν τη τσάντα στον ώμο τους μόνο με το ένα χερούλι που φυσικά είναι λάθος γιατί επιβαρύνεται μόνο ο ένας ώμος.
  • Η τσάντα είναι προτιμότερο να έχει ειδική επένδυση και στο σημείο που ακουμπά στη πλάτη ώστε να τη προστατεύει. Επίσης, να μην είναι ούτε φαρδύτερη στους ώμους αλλά ούτε και ψηλότερη από το ύψος των ώμων του όταν κάθεται.
  • Η σχολική τσάντα θα πρέπει να έχει χωρίσματα με πολλές θέσεις και φυσικά τσέπες, ώστε το παιδί να μπορεί εύκολα να χωρίζει και να οργανώνει τα πράγματά του και να κατανέμει σωστά το βάρος των βιβλίων.
  • Η τσάντα θα πρέπει να έχει μικρό βάρος και να είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό και κατά προτίμηση αδιάβροχο υλικό ώστε το παιδί που συνήθως ταλαιπωρεί τη σάκα του να είναι σε θέση να του κρατήσει για όλη τη σχολική χρονιά.
  • Τέλος, η τσάντα καλό θα είναι να έχει, για ενίσχυση της πλάτης του παιδιού και ιμάντα που να κουμπώνει στη μέση για καλύτερη στήριξη.

Η αγορά σχολικής τσάντας όπως και των σχολικών αποτελεί όχι μόνο για τα παιδιά αλλά ενίοτε και για τους μεγάλους μια συναρπαστική διαδικασία. Δεν βλέπω την ώρα να πάω με τη κόεη μου στα μαγαζιά για τα σχολικά. Από τη τσάντα μέχρι το μολύβι και τη ξύστρα, τα σχέδια τα χρώματα ακόμη και η μυρωδιά τους με συναρπάζει. Να το κοιτάξω, τι λές;

Όπως και να έχει, όμως, καλό θα είναι να αφήσεις το παιδί να επιλέξει τη τσάντα του, με εξαίρεση τις μικρότερες ηλικίες.

Καλή σχολική χρονιά!

- Newsletter -

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και λάβε πρώτη όλα τα νέα μας άρθρα!

Κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με την πολιτική απορρήτου μας.

Προηγούμενο ΆρθροΟ δρόμος προς τη καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου
Επόμενο ΆρθροΕπιστροφή στο σχολείο.Tips για γονείς και παιδιά
Είμαι η Λίλα, full time εργαζόμενη και μητέρα δύο κοριτσιών. Αυτό είναι το Ιστολόγιο μου, όπου θα συζητάμε παρέα την καθημερινότητα και τα προβλήματα μας.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το σχόλιο σου!
Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το όνομα σου εδώ