Πατάτες ψητές αλλιώς….

Υγιεινές και τραγανές πατάτες; Μοιάζουν με τις country που αγοράζεις αλλά είναι φτιαγμένες στο φούρνο. Έχουν σίγουρα λιγότερες θερμίδες και τις τρως χωρίς τύψεις. Μικροί μεγάλοι τις λατρεύουν. Ετοιμάζονται τόσο γρήγορα και καταναλώνονται στο λεπτό!

Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για την εκτέλεση: 

4 -6 μεγάλες πατάτες

½ φλυτζάνι λάδι

1 κ.γ. αλάτι

Ρίγανη (προαιρετικά)

Πάπρικα (προαιρετικά)

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

π

λένω πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους.

 

Κόβω τις πατάτες κυδωνάτες (ή πιο λεπτές ανάλογα με τις προτιμήσεις).

Τις μεταφέρω σε ένα μπολ και προσθέτω το λάδι,το αλάτι και τα μυρωδικά

Ανακατεύω πολύ καλά ώστε να ενσωματωθεί το λάδι και τα μυρωδικά με όλες τις πατάτες.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Σε αντικολλητικό χαρτί απλώνω τις πατάτες μια μια.

Ψήνω τις πατάτες στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ανάλογα πόσο τραγανές τις θέλω

Tips: Συνήθως κάνω δύο ταψιά πατάτες. Στο ένα προσθέτω ρίγανη. Στο άλλο προσθέτω πάπρικα καπνιστή.   

         

Καλή σου Όρεξη!

 

φωτογραφία: Σταυριάννα Θεοδωράτου

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το σχόλιο σου!
Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το όνομα σου εδώ