Παγκόσμια Αναγνώριση της Γυναίκας. 8 Μαρτίου

Γυναίκα, εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά. Γιορτάζεις! Χρόνια σου πολλά! Ρόλοι πολλαπλοί και δύσκολοι, ζωές παράλληλες που πρέπει να χωρέσουν σε ένα τόσο δα μικρό εικοσιτετράωρο!

Γυναίκα, Χρόνια Πολλά! Γυναίκα έχεις επιλεγεί να δημιουργείς, με…λίγη βοήθεια τη ζωή. Το υπέρτατο προνόμιο. Αυτό που σε ξεχωρίζει και όχι μόνο! Το μυαλό σου, η δύναμή σου, η ικανότητά σου να ανταπεξέρχεσαι σε δύσκολες καταστάσεις, η γοητεία σου, η εφευρετικότητα σου, η ευαισθησία σου σε κάνουν να διαφέρεις από το αντρικό φύλο.

Γυναίκα εργαζόμενη, Χρόνια Πολλά! Χρειάστηκε αγώνας για να μπορείς να εργάζεσαι ισότιμα με τον άντρα και να αναγνωρίζεται η ενεργή συμμετοχή σου στον επιχειρηματικό κόσμο. Προσφέρεις ουσιαστικά στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Η δημιουργία καριέρας δεν είναι για σένα πλέον άπιαστο όνειρο. Όμως δυστυχώς οι υποχρεώσεις σου δεν περιορίζονται στο οκτάωρο της εργασίας σου αλλά επεκτείνονται σε after office hours όπου καλείσαι να ασχοληθείς με τα οικιακά, τα παιδιά, το σύζυγο.

 

Γυναίκα σύζυγος, Χρόνια Πολλά! Η εικόνα των διαφημίσεων και των ταινιών όπου η γυναίκα περιμένει το καλό της να επιστρέψει κουρασμένος από τη δουλειά του κομψά ντυμένη, με τα τακούνια και άψογα βαμμένη, ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Αν είσαι εργαζόμενη ή και μητέρα πασχίζεις να προλάβεις ότι μπορείς σε ένα 24ωρο. Τις περισσότερες φορές κουρασμένη από τις καθημερινές υποχρεώσεις κοιμάσαι αμέσως μόλις ξαπλώσεις παραμελώντας ότι είσαι και σύζυγος.

 

Γυναίκα μητέρα, Χρόνια Πολλά! Πόσο δύσκολος ρόλος! Να μεγαλώνεις τα παιδιά, να τα διαπαιδαγωγείς, να ικανοποιείς τις επιθυμίες τους, να τα βοηθάς στα μαθήματά τους, να ξενυχτάς στο προσκεφάλι τους όταν είναι άρρωστα, να τα πηγαίνεις στις δραστηριότητες. Ένας ρόλος που σου απορροφά όλη σου την ενέργεια.

 

Γυναίκα νοικοκυρά, Χρόνια Πολλά! Ναι, σίγουρα δεν εργάζεσαι δηλώνεις… οικιακά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθεσαι όλη την ημέρα όπως πολλοί υποστηρίζουν ακόμη και άλλες γυναίκες που εργάζονται. Οι δουλειές του σπιτιού, ο συγχρονισμός όλων μέσα στο σπίτι, ακόμη και το τι να μαγειρέψεις κάθε ημέρα είναι βραχνάς για τη νοικοκυρά.

Γυναίκα, εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά.

Τόσοι ρόλοι σε έναν άνθρωπο! Για αυτό αξίζεις πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις ή σου προσάπτουν.

Ναι,

Σε εσένα το λέω γιατί ξέρω ότι υπάρχουν ημέρες που σκέφτεσαι γεμάτη ενοχές πόσο πολύ θα ήθελες να είχε το 24ωρο περισσότερες ώρες για να ικανοποιήσεις όλους όσους είναι γύρω σου.

Σε εσένα το λέω που πιστεύεις ότι τίποτε δεν κάνεις καλά και συχνά πυκνά ακούς και παράπονα.

Σε εσένα το λέω που τις περισσότερες φορές προσπαθώντας να είσαι συνεπής εργαζόμενη, ιδανική σύζυγος, τέλεια μητέρα, καλή νοικοκυρά, ξέχασες να είσαι ο εαυτός σου. Βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα και τελευταία μπορώ να πω . Δεν έχεις τη πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου, μα και αν ακόμη την έχεις νιώθεις τύψεις ή σκέφτεσαι τους άλλους.

Σε σένα το λέω και σου θυμίζω ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Το ζητούμενο είναι να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, ενεργοποιώντας και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Πάνω από όλα και όλους πρέπει εσύ να είσαι καλά με τον εαυτό σου, όχι μόνο το χρωστάς στον εαυτό σου αλλά αν είσαι εσύ καλά θα είναι και οι γύρω σου καλά.

 

Χρόνια σου πολλά, λοιπόν, γυναίκα, εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά!

Μη ξεχνάς είσαι ότι ΕΣΥ θα αποφασίσεις!!!

- Newsletter -

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και λάβε πρώτη όλα τα νέα μας άρθρα!

Κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με την πολιτική απορρήτου μας.

Προηγούμενο ΆρθροΤο παιδί έχει πυρετό…Τι να κάνω;
Επόμενο ΆρθροΚέικ Μήλου
Είμαι η Λίλα, full time εργαζόμενη και μητέρα δύο κοριτσιών. Αυτό είναι το Ιστολόγιο μου, όπου θα συζητάμε παρέα την καθημερινότητα και τα προβλήματα μας.

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το σχόλιο σου!
Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το όνομα σου εδώ