
Τεμάχια: 40-50
Τα υλικά που θα χρειαστείς
Για την εκτέλεση:
30 γρ. μαγιά φρέσκια ή
1 φακ.σκόνη
1.κ.σ. μέλι
2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. Γάλα
2 αβγά
125 γρ. Μαργαρίνη λιωμένη
600 γρ. Αλεύρι
1,5 -2 πακέτα λουκάνικα κοκτέιλ
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
Βάζεις στο χλιαρό γάλα, τη μαγιά και ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτεις στη συνέχεια, το μέλι, το αλάτι και τη μαργαρίνη χλιαρή. Ανακατεύεις πολύ καλά.
Προσθέτεις τα αβγά και ανακατεύεις. Στη συνέχεια προσθέτεις το αλεύρι και ζυμώνεις με το mixer ή με το χέρι μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Αφήνεις τη ζύμη να φουσκώσει για 30-40 λεπτά περίπου. Κόβεις τα λουκάνικα στα δύο.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη πλάθεις μικρά μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι και βάζεις μέσα στα μπαλάκια τα μισά λουκάνικάκια.
Τα τηγανίζεις σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Tips:
1. Η ζύμη είναι πολύ μαλακή και λαδώνεις τα χέρια για να πλάσεις τα πιροσκί.
2. Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό γιατί τα πιροσκί θα καούν απέξω και θα είναι ωμά μέσα.
3. Εναλλακτικά αντί για λουκάνικα μπορείς να βάλεις μέσα στα πιροσκί κοκινιστό κιμά (στραγγισμένο από τη σάλτσα) που σου περίσεψε. Θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα!
4. Δοκίμασε με την ίδια ζύμη να φτιάξεις αφράτες μπουκίτσες με τυρί. Πίστεψε με δεν θα ξαναφτιάξεις άλλη συνταγή!
Καλή σου Όρεξη!
φωτογραφία: Σταυριάννα Θεοδωράτου