
Μερίδες: 4
Τα υλικά που θα χρειαστείς
Για την εκτέλεση:
600 γραμμάρια μελιτζάνες φλάσκες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
100 γραμμάρια ανθότυρο
200 γραμμάρια ζαμπόν η γαλοπούλα ψιλοκομμένο στο μούλτι
4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος κτυπημένη
1 κ. σούπας φρέσκο βασιλικό η και δυόσμο
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το ψήσιμο
Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
κ
όβω τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες ,τις πασπαλίζω με αλάτι και τις αφήνω σε στραγγιστήρι για μια ώρα .Τις στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας, τις αλείφω με ελαιόλαδο και τις ψήνω στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ψηθούν, περίπου 15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τη φέτα και το ανθότυρο με πιρούνι ,το ζαμπόν ,το σκόρδο ,τα μυρωδικά και τέλος τη κρέμα γάλακτος. Προσθέτω 2 κ. σούπας ελαιόλαδο , αλάτι-αν είναι απαραίτητο και πιπέρι.
Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνω στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σε κάθε φέτα μελιτζάνας μοιράζω τη μείγμα-γέμιση και κάνω ρολάκια χωρίς να τα σφίξω .
Σερβίρω πάνω σε φύλλα μαρουλιού η γαρνίρω με φύλλα βασιλικού για περισσότερο άρωμα .
Καλή σου Όρεξη!