Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μία εύκολη πίτα για να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο. Πρωταγωνιστής το παρεξηγημένο κολοκυθάκι. Περιέχει αντιοξειδωτικά, κάνει καλό στα μάτια, στα οστά, όπλο κατά του καρκίνου, μειώνει τη χοληστερίνη και κάνει καλό στο προστάτη.

Μερίδες: 8

Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για την εκτέλεση: 

3 κούπες τριμμένο στραγγισμένο κολοκύθι (750 γραμ. κολοκυθάκια)

1 κούπα τριμμένο στραγγισμένο καρότο

5 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κούπα διάφορα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μάραθο, βασιλικό, μαϊντανό)

1 κούπα αλεύρι καλαμποκιού

1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης

3,5 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κούπα ελαιόλαδο

4 αυγά

2 κούπες διάφορα τριμμένα τυριά (φέτα, γραβιέρα, γκούντα, ανθότυρο)

Αλάτι, πιπέρι

1 κ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κ. σούπας αλεύρι για το πυρέξ

 

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

 

Τρίβω το κολοκυθάκι και το αλατίζω. Το βάζω σε σουρωτήρι και το αφήνω να βγάλει τα υγρά του. Τρίβω και το καρότο και το αφήνω να στραγγίξει από τα υγρά του.

Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια ρίχνω μέσα το στυμμένο κολοκύθι και το καρότο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα αλεύρια, το μπέικιν, το πιπέρι και προσθέτω τα τυριά, το ελαιόλαδο και τα αυγά χτυπημένα ελαφρά.

Τέλος προσθέτω το μείγμα με τα κολοκυθάκια, το καρότο και τα μυρωδικά και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Αλείφω ένα πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζω με λίγο αλεύρι και ρίχνω το χυλό.
Ψήνω τη κολοκυθόπιτα για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω στη μεσαία σχάρα ή μέχρι να ψηθεί ή βάση και να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια της πίτας.

Καλή σου Όρεξη!

 

 

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το σχόλιο σου!
Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το όνομα σου εδώ