
Μερίδες: 12-14
Τα υλικά που θα χρειαστείς
Για την εκτέλεση:
5 μεγάλα μήλα (ότι έχεις στο σπίτι εκτός από ξινόμηλα)
2 κ. σ. κανέλλα τριμμένη
1/2 κ. γ. γαρύφαλλο τριμμένο
5 κ. σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
100 γρ. καρυδόψιχα (προαιρετική)
180 γρ. σπορέλαιο
80 γρ. χυμός πορτοκαλιού
400 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ
Λίγη άχνη για πασπάλισμα
Λίγο λάδι για τη φόρμα
Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
Κ
αθαρίζω τα μήλα, τα κόβω σε κύβους και τα βάζω σε ένα μπολ
Προσθέτω τη κανέλλα, το γαρύφαλλο, τις 5 κ. σ. ζάχαρη, τα καρύδια και το κονιάκ
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ο πάνω κάτω, αντίσταση.
Σε άλλο μπολ βάζω το λάδι, το χυμό και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τέλος προσθέτω τα 4 αβγά χτυπημένα. Ανακατεύω.
Στο μπολ με το μείγμα των υγρών, ρίχνω το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και ανακατεύω με το σύρμα.
Προσθέτω ανακατεύοντας με σπάτουλα το μείγμα με τα μήλα.
Λαδώνω μία φόρμα, τοποθετώ το μείγμα και ψήνω για 1,5 ώρα περίπου*
*τεστ με μαχαίρι (αν είναι υγρό το μαχαίρι ψήνεις για λίγο ακόμη.
Καλή σου Επιτυχία!