Γιορτινή Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα, συνταγή που έρχεται από το Kάστρο Θεσσαλονίκης. Λαχταριστή, με ισορροπημένο σιρόπι, πεντανόστιμη με έντονη τη γεύση των μπαχαρικών και φυσικά γεμάτη καρύδια! Ταιριάζει τέλεια με σαντιγύ ή παγωτό. Θα τη λατρέψεις!

Μερίδες: 15

Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για την εκτέλεση: 

2,5 κούπες ζάχαρη

15 αυγά

3 κούπες καρύδια

2,5 κούπες φρυγανιά

1,5 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο

5 κ.γ. κανέλα

1,5 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι

4 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερό

2 κ.γ. γλυκόζη

1 φλ.καφέ κονιάκ

 

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

 

Σ’

ένα μπολ βάζεις τη ζάχαρη με τα αυγά και τα ανακατεύεις με το μίξερ ή με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε άλλο μπολ ρίχνεις τα καρύδια ψιλοκομμένα ή χοντροκομμένα ανάλογα πως τα προτιμάς και προσθέτεις τη φρυγανιά, το γαρύφαλο, τη κανέλα και τέλος το μπέικιν πάουντερ.Ανακατεύεις με ένα κουτάλι.

Ρίχνεις στο μπολ με το μείγμα των αυγών και της ζάχαρης σιγά σιγά, το μείγμα με τα στερεά υλικά ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι.

Βουτυρώνεις και αλευρώνεις ένα ταψί και ρίχνεις το μείγμα της καρυδόπιτας.

Ψήνεις για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.

Ξεκινάς το σιρόπι. Βάζεις όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζεις για 5 λεπτά.Το αφήνεις να κρυώσει.

Μόλις βγεί η καρυδόπιτα απο το φούρνο ρίχνεις σιγά σιγά το σιρόπι ώστε να το απορροφήσει. Πασπαλίζεις με τριμμένο καρύδι.

Συνοδεύεις τη καρυδόπιτα με σαντιγύ ή παγωτό καιμάκι.

 

Καλή σου Επιτυχία!

 

 

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το σχόλιο σου!
Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το όνομα σου εδώ