
Μερίδες: 8
Τα υλικά που θα χρειαστείς
Για την εκτέλεση:
100 γραμμάρια σαβουαγιάρ
1 μπουκάλι γάλα
2 μπουκαλάκια των 330 ml πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
3 φακελάκια κρέμα Γιώτης
10-12 κ. σούπας ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το 1,5 μπουκάλι πορτοκαλάδα και τις 5-6 κ. σούπας ζάχαρη και τα ζεσταίνω λίγο. Παράλληλα, βάζω σε ένα φλιτζάνι την 1,5 κρέμα και λιγότερο από το μισό μπουκάλι πορτοκαλάδα ,τα διαλύω καλά και στη συνέχεια τα ρίχνω στη κατσαρόλα.
Ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα. Στη συνέχεια τη βάζω σε πλαστική φόρμα.
Στρώνω πάνω από τη κρέμα τα σαβουαγιάρ, τα οποία έχω βουτήξει στην υπόλοιπη πορτοκαλάδα.
Βάζω το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τις 5-6 κ. σούπας ζάχαρη ,ενώ κρατώ μισό φλιτζάνι γάλα στο οποίο ανακατεύω το 1,5 φακελάκι κρέμα. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη ,προσθέτω τη κρέμα και ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα.
Στη συνέχεια τη βάζω πάνω από τα σαβουαγιάρ στη πλαστική φόρμα.
Γαρνίρω με το ξύσμα του πορτοκαλιού
Καλή σου Όρεξη!
Ωραίο φαίνεται.