« Καλλιεργώντας το θάρρος του να μην είστε τέλειοι »

Κάνοντας έναν γρήγορο απολογισμό της ημέρας πάντα θα υπάρχει κάτι που θα έχει πάει «στραβά» και όχι όπως το είχατε λεπτομερώς σχεδιάσει και προγραμματίσει, όλο και κάποιες ενοχές θα κάνουν τη γνωστή κατάληψη και πανικόβλητοι θα αναρωτιέστε «Τι δεν έκανα πάλι καλά»;

Κι έπειτα, συναισθήματα στενοχώριας, άγχους, ματαίωσης, ίσως και  απελπισίας γίνουν σταδιακά μόνοι συγκάτοικοι του μυαλού και της ψυχής σας. Πόσο κρίμα που πέρασε άλλη μια μέρα χωρίς εσείς να είστε τέλειοι..!

Ένα τέλειο σπίτι, δύο τέλειοι γονείς και ακόμη πιο τέλεια παιδιά! Κι όμως..Αν κοιτάξει κανείς πίσω από αυτήν την καλογυαλισμένη και προσεγμένη βιτρίνα, το πιθανότερο είναι να αντικρίσει αγχωμένες φιγούρες που έχουν επιδοθεί σε έναν ατέρμονο αγώνα κυνηγώντας την ευτυχία μέσα από την τελειότητα.

Ένας μάταιος αγώνας. Γιατί ποιος είναι τέλειος; Και η απάντηση είναι απλή και γνωστή σε όλους. ΚΑΝΕΙΣ!

Οπότε γονείς χαλαρώστε! Αδράξτε τη μέρα, δώστε χρόνο στον εαυτό σας, σταματήστε να τον κατακρίνετε, να τον αγχώνετε και κυρίως δεχτείτε τον και αγαπήστε τον! Είστε άνθρωποι πάνω από όλες τις ιδιότητες και τους ρόλους που έχετε υιοθετήσει ή σας έχουν δοθεί.

Ενθαρρύνετε τον εαυτό σας να μην προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα τέλεια. Δώστε περιθώρια λάθους και διδάξτε στα παιδιά σας να μην επιδιώκουν την τελειότητα, γιατί αυτή δεν υπάρχει. Σπάστε τα καλούπια και τα «κουτάκια» του μυαλού σας που σας παροτρύνουν να εξυψώνεστε στα μάτια των άλλων, να προβάλλεται ο εαυτός σας σαν καλύτερος όλων και θέστε σαν βασικό κίνητρο να βοηθήσετε τους άλλους και όχι να γίνετε ανώτερος από αυτούς.

Αγαπήστε τα λάθη σας, γιατί μέσα από αυτά γίνεστε καλύτεροι και μαθαίνετε εν τω βάθει. Αρκεστείτε σε ό,τι μπορείτε να κάνετε εσείς και όχι στο γιατί  μπορούν και το κάνουν οι άλλοι. Δεν είναι ανάγκη να σώσετε τον κόσμο όλο αλλά ούτε και να τον αλλάξετε.

Αρκεί μια μικρή εσωτερική στροφή. Καλλιεργείστε το σεβασμό και το αίσθημα της αυταξίας. Κάνει μικρά θαύματα! Αλήθεια! Ξεκινήστε από μέσα σας και μεταδώστε το στα παιδιά σας.. Μην ξεχνάτε, ότι αποτελείτε πηγή έμπνευσης για αυτούς τους μικρούς πρωταθλητές της ζωής σας.

Μη φοβάστε. Απλά πιστέψτε και αγαπήστε τον εαυτό σας ακριβώς έτσι όπως είναι.

«Καλλιεργείστε το θάρρος του να μην είστε τέλειοι» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Ρούντολφ Ντράϊκωρς και τότε ποιος ξέρει; Ίσως τελικά το κυνήγι της ευτυχίας να καταστεί ευκολότερη υπόθεση.

- Newsletter -

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και λάβε πρώτη όλα τα νέα μας άρθρα!

Κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με την πολιτική απορρήτου μας.

Προηγούμενο ΆρθροΜήπως τα παιδιά κινδυνεύουν από τις φωτογραφίες που κοινοποιούμε στο διαδίκτυο;
Επόμενο ΆρθροΣ’ ευχαριστώ…Πόσο εύκολο είναι να το πεις;
Ειδική Παιδαγωγός

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το σχόλιο σου!
Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το όνομα σου εδώ