Όθωνας Μεταξάς, ο Έλληνας ηθοποιός που ήρθε αντιμέτωπος με τον εφιάλτη της stalker.

Πολυτάλαντος, τόσο στο θέατρο όσο και στη μουσική σκηνή, νέος, γοητευτικός, στοιχεία που δίνουν στον Όθωνα Μεταξά το εισιτήριο για θεαματικές εμφανίσεις.

OΌθωνας Μεταξάς είναι ένας ηθοποιός που κατάλαβε από μικρή ηλικία ότι θέλει να ασχοληθεί με το θέατρο και για αυτό έδωσε εξετάσεις στις δυο σημαντικότερες σχολές, αυτή του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης. Πέρασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και παρά τις αντιδράσεις των δικών του ανθρώπων η επιλογή του, τον δικαίωσε. Η πορεία του στο χώρο μετρά 15 χρόνια στη τηλεόραση και 17 στο θέατρο. Φέτος τον χειμώνα τον απολαύσαμε στο “Ο Βαπτιστικός της Κυρίας”, μια Γαλλική φάρσα σε μετάφραση και ελεύθερη διασκευή του Χάρη Ρώμα. Η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης σε Κύπρο και σε πολλά μέρη της Ελλάδας καθώς και η συμμετοχή του στο Φεστιβάλ που διοργανώνει η ΕΡΤ θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό που τον αγαπά και τον ακολουθεί τόσα χρόνια να τον απολαύσει.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποφασίσετε να απασχοληθείτε με το θέατρο;

Ήμουν ένα παιδί επηρεασμένο κυρίως από τον κινηματογράφο γιατί δεν είχα παρακολουθήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις στη νεαρή μου ηλικία. Νομίζω αυτό που συνετέλεσε στο να ασχοληθώ με το θέατρο ήταν η συμμετοχή μου στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του σχολείου, που για πολλά χρόνια είχα ενεργή δράση. Συμμετείχα πολλές φορές στις μουσικές παραστάσεις του σχολείου. Θεωρώ ότι η έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα που είχα ήταν και η αφορμή για να ασχοληθώ επαγγελματικά με το θέατρο.

Ήσασταν θα λέγαμε ένα παιδί με θάρρος που δεν ντρεπόταν στην έκθεση;

Τα παιδιά έχουν και μια αθωότητα, μια άγνοια κινδύνου και νομίζω αυτό με βοήθησε στο να εκτίθεμαι και να έχω μια άνεση μπροστά σε κοινό. Θα έλεγα ότι ήμουν αρκετά τολμηρός και δεν φοβόμουν το να βρεθώ στη σκηνή.

Θεωρείτε ότι μεγαλώσατε σε ένα υγιές περιβάλλον; Και αυτό το ρωτώ γιατί έχω διαβάσει ότι βιώσατε την έλλειψη του πατρικού προτύπου…

Όχι, θεωρώ ότι αυτές είναι στερεότυπες συμπεριφορές. Η έλλειψη πατρικού προτύπου από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα. Το υγιές οικογενειακό περιβάλλον προσδιορίζεται από πολλές παραμέτρους. Πιστεύω ότι εάν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώνουμε σε ελλιπές περιβάλλον θα τολμούσα να με χαρακτηρίσω ως ένα πολύ τυχερό παιδί αφού μεγάλωσα με ιδιαίτερη στοργή και κατανόηση. Αν και υπήρχαν αρχικά αντιρρήσεις στο να ασχοληθώ με το καλλιτεχνικό χώρο, ο σεβασμός στην ελευθερία των επιλογών μου είναι και η απάντηση στην ερώτηση σας.

Πως θα χαρακτηρίζατε τη σχέση σας με τις γυναίκες γιατί πέρα από το ότι είστε εξαιρετικά ταλαντούχος ηθοποιός είστε και ένας πολύ γοητευτικός άνδρας; Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ κάποιο πρόβλημα με θαυμάστριες; Σας έχει συμβεί πότε κάτι ακραίο που να το θυμάστε;

Θεωρώ ότι η σχέση μου με τις γυναίκες είναι καλή. Θα την χαρακτήριζα έντονη όχι σαν επαφή, σαν ποιότητα. Με ενδιέφερε πάντοτε να έχω μια ουσιαστική επικοινωνία μαζί τους. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης υπήρξε πράγματι μια ακραία εμπειρία που βίωσα για περίπου δέκα χρόνια! Αντιμετώπισα ένα είδος stalker (φανατικής θαυμάστριας) που με ακολουθούσε όπου και αν βρισκόμουν. Βρισκόταν κάτω από το σπίτι μου σχεδόν σε μόνιμη βάση, με ακολουθούσε παντού και είχε εισβάλλει με έναν έντονο τρόπο στη ζωή μου.

Ακούγεται, αν μη τι άλλο, πολύ τρομακτικό…Συμβαίνει ακόμη, γιατί αυτό θα μπορούσε να σας φέρει αντιμέτωπο με πολλά προβλήματα στη προσωπική σας ζωή;

Από κάποια στιγμή και μετά το συνήθισα. Η αλήθεια είναι ότι τώρα έχει σταματήσει και από ένα σημείο και μετά που μίλησα μαζί της και αντιλήφθηκα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κατάλαβα ότι δεν έχω να φοβάμαι κάτι και έμαθα να το αντιμετωπίζω ως έχει. Ευτυχώς οι εκάστοτε γυναίκες με τις οποίες είχα σχέση καταλάβαιναν ότι πρόκειται περί μιας προβληματικής προσωπικότητας και δεν τις ενοχλούσε το γεγονός. Αυτό όμως δεν επηρέασε καθόλου αρνητικά την σχέση μου με τις γυναίκες και έμαθα να αντιμετωπίζω και τα απρόοπτα της αναγνωρισιμότητας που καλώς η κακώς έχει η δουλειά μας.

Ποια είναι τα άμεσα επαγγελματικά σας σχέδια για το καλοκαίρι γιατί εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός έχετε και μια υπέροχη φωνή;

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Στα άμεσα σχέδια μας είναι μια προγραμματισμένη περιοδεία στη Κύπρο 8 και 9 Ιουλίου στη Λεμεσό και 10 Ιουλίου στη Λάρνακα με τον “Βαπτιστικό της Κυρίας” των Ενεκέν Βεμπέρ και Ντε Γκορς σε διασκευή και σκηνοθεσία του Χάρη Ρώμα, με το θίασο που ήμασταν το χειμώνα στο θέατρα Αθηναΐδα. Θα εμφανιστούμε και σε κάποια νησιά καθώς και σε πόλεις της Ελλάδας. Ετοιμάζω και κάποιες προσωπικές συναυλίες εκτός Αθηνών τρεις ή τέσσερις και θα συμμετάσχω στο φεστιβάλ που διοργανώνει η ΕΡΤ περίπου στα τέλη του Ιουλίου.

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας πείτε τι θα συμβουλεύατε ένα νέο παιδί που ξεκινά τώρα την ενασχόληση του με το θέατρο και το όνειρο του είναι να γίνει ηθοποιός. Με μια τόσο επιτυχημένη πορεία στο Θέατρο και την Τηλεόραση τι θα ήταν αυτό που θα του έλεγε ο καταξιωμένος Όθωνας Μεταξάς;

Θα του έλεγα ότι είναι ένας πολύ δύσκολος χώρος. Σίγουρα δεν θα απέτρεπα ένα νέο παιδί από το να ασχοληθεί με το χώρο μας γιατί πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει κάτι να πει. Θα του έλεγα να οπλιστεί με γερό στομάχι κάτι που μου είχε πει και ο Νίκος ο Κούρκουλος όταν ήμουν στη σχολή του Εθνικού και τότε δεν καταλάβαινα τι εννοούσε. Θα τον συμβούλευα όμως να προσπαθήσει γιατί το θέατρο είναι πρωτίστως εσωτερική ανάγκη και δεν υπάρχει ωραιότερο κίνητρο από το να κυνηγήσει κάποιος το όνειρο του.

Ο Όθωνας Μεταξάς έχει εμφανιστεί τηλεοπτικά στα : Η ζωή της άλλης, 7 θανάσιμες πεθερές, 10η εντολή, κινούμενη άμμος, safe sex εκδρομή, γυναίκα χωρίς όνομα κ.α.

Στο θέατρο έχει εμφανιστεί στα :Η κυρία της νύχτας του Γιάννη Μαρή Βρώμικες ιστορίες του Τσαρλς Μπουκόφσκι Ο βαπτιστικός της κυρίας των Ενεκέν, Βεμπέρ και Ντε Γκορς .

Ευχαριστούμε πολύ τον Όθωνα Μεταξά για την αποκλειστική συνέντευξή του στη Φαίη Οικονομίδη.

- Newsletter -

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και λάβε πρώτη όλα τα νέα μας άρθρα!

Κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με την πολιτική απορρήτου μας.

Προηγούμενο ΆρθροΜάνος Παπαγιάννης. Ηθοποιός και επιχειρηματίας.
Επόμενο ΆρθροΑλέξανδρος Πέρρος. “Αν δεν μαραθείς …δεν ανθίζεις…”

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το σχόλιο σου!
Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το όνομα σου εδώ