
Μερίδες: 20
Τα υλικά που θα χρειαστείς
Για την εκτέλεση:
1 κιλό κρέμα γάλακτος
ή 700 γρ. κρέμα γάλακτος και 300 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
300 γρ. Σαβουαγιάρ
1 κιλό φράουλες
1 ποτήρι γάλα
1 φλ. Καφέ κονιάκ ή λικέρ
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 ζελέ λεμόνι
1 ζελέ φράουλα
1 κιλό φράουλες
1 φόρμα που ανοιγοκλείνει
Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
Κτυπάς τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να στέκεται. Αν χρησιμοποιήσεις το γιαούρτι τώρα το προσθέτεις. Στη συνέχεια βάζεις το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει.
Σε μπολ, προσθέτεις το γάλα με το κονιάκ και ανακατεύεις καλά. Βουτάς τα σαβουαγιάρ ένα ένα και τα τοποθετείς σαν βάση σε φόρμα που ανοιγοκλείνει.
Κόβεις τις φράουλες σε μικρά κομματάκια, τις στραγγίζεις και κρατάς το ζουμάκι. Αφήνεις μερικές για το γαρνίρισμα.
Σε κατσαρόλα βάζεις 1,5 ποτήρι συνολικά νερό και το ζουμάκι από τις φράουλες και μόλις βράσει προσθέτεις τα 2 ζελέ και ανακατεύεις καλά να διαλυθούν. Το αφήνεις λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζεις στο ψυγείο να στερεοποιηθεί τόσο όσο να μη πέφτει από το μπολ αλλά και να μην έχει πήξει εντελώς.
Από τη παγωμένη και χτυπημένη κρέμα γάλακτος κρατάς λίγο για να κάνεις το γαρνίρισμα. Στην υπόλοιπη, προσθέτεις το ζελέ και ανακατεύεις με mixer για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτεις τις κομμένες φράουλες και ανακατεύεις απαλά το μείγμα.
Απλώνεις στη βάση από τα σαβουαγιάρ το μείγμα, γαρνίρεις με τη κρέμα γάλακτος και τις ολόκληρες φράουλες και αφήνεις τη τούρτα να παγώσει για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Tips:
Μπορείς να βάλεις αντί για ζελέ λεμόνι, ζελέ φράουλα.
Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κεράσια ή ώριμα ροδάκινα ή βερύκοκα ή μπανάνες. Στη περίπτωση αυτή άλλαξε και τη γεύση από τα ζελέ ανάλογα με τη προτίμησή σου.
Καλή σου Όρεξη!
φωτογραφία: Σταυριάννα Θεοδωράτου