Τσιπς Πατάτας

Μικροί μεγάλοι τα λατρεύουν. Κλασσικά με αλάτι, με ρίγανη, barbeque. Ποιος μπορεί να αντισταθεί; Αντί να τα αγοράσεις τι θα έλεγες να τα φτιάξεις μόνη σου, στο φούρνο ή στο τηγάνι; Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνει ούτε ένα!

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για την εκτέλεση: 

πατάτες

ελαιόλαδο

αλάτι

ρίγανη

καπνιστή πάπρικα

σκόνη σκόρδου

 

 

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

 

Πλένεις καλά τις πατάτες και με ένα μαντολίνο ή ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τις κόβεις σε πολύ λεπτές ροδέλες και τις βάζεις για λίγα λεπτά σε κρύο νερό.

Με χαρτί κουζίνας ταμπονάρεις τις λεπτοκομμένες ροδέλες για να στεγνώσουν και από τις δύο πλευρές από το νερό και να φύγει το άμυλο.

Τις βάζεις σε λαδόκολλα και με ένα πινέλο, τις αλείφεις με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτεις αλάτι και ό,τι μυρωδικό θέλεις ρίγανη, πάπρικα μαζί με τη σκόνη σκόρδου και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια τοποθετείς τις ροδέλες τη μια δίπλα στην άλλη σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τις ψήνεις σε αντιστάσεις για 10-15 λεπτά στους 230 C, τις γυρίζεις από την άλλη πλευρά και τις ψήνεις για επιπλέον 5 λεπτά.

Εναλλακτικά προσθέτεις στο τηγάνι ηλιέλαιο. Μόλις ανέβει η θερμοκρασία πολύ ψηλά (max8), ρίχνεις τις ροδέλες και τηγανίζεις μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμες τις τοποθετείς σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν καλά.

Προσθέτεις αλάτι και μυρωδικά.

 

Καλή σου Όρεξη!

 

 

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το σχόλιο σου!
Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το όνομα σου εδώ