Ανατολή ή Δύση. Τι προτιμάς;

Δύση και Ανατολή μου είσαι όλη η ζωή μου. Ο Ήλιος κινεί τα νήματα της ζωής σου. Αυτός θα καθορίσει πότε θα ανατείλει και αυτός θα χτυπήσει τη λήξη της ημέρας σου. Τι είναι αυτό που σου προκαλεί η θέα μιας ανατολής; Γιατί ανατριχιάζει όλο το κορμί στο δέος που σου προκαλεί ένα ηλιοβασίλεμα;

 

Ανατολή

Αρχή. Ξυπνάς και ξεπροβάλλει μπροστά σου η πηγή της ζωής. Η Ανατολή έχει χαρά, ελπίδα, αισιοδοξία, έχει φώς .Είμαι εδώ, έχω τον έλεγχο. Ο,τι και να κάνεις, εγώ είμαι εδώ για να σου δώσω την ελπίδα ότι ξεκινά μια καινούρια ημέρα. Κλείσε τη πόρτα στο χθες, κοίτα από τις χαραμάδες, μόνο το παρελθόν και ζήσε την ημέρα σου, σαν να μην υπάρχει αύριο. Αγκάλιασε τα παιδιά σου, τους αγαπημένους σου, πες τους τι νιώθεις, νομίζω το ξεχνάς αυτό συνέχεια. Τα πρέπει τις περισσότερες φορές γεμίζουν την ημέρα σου, καταρρακώνοντας τα θέλω σου. Όμως αυτή είναι η ζωή σου, με τα καλά και τα άσχημα, με τις χαρές και τις πίκρες. Προσπάθησε να είσαι αισιόδοξη, το ξέρω είναι δύσκολο με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου. Όμως η ζωή συνεχίζεται, ο ήλιος θα δύσει αλλά θα ανατείλει πάλι ό,τι και αν κάνεις εσύ, όπως και αν ζήσεις την ημέρα σου.

 

Δύση

Η προσμονή της μεγάλη. Δεδομένη. Όλοι την περιμένουν. Συνωστίζεσαι στα καλύτερα σημεία και περιμένεις να την αιχμαλωτίσεις σε μια φωτογραφία. Το ηλιοβασίλεμα έχει μαγεία, έχει ρομαντισμό, έχει έρωτα ,έχει αγάπη, έχει αγκαλιά. Ο ήλιος σου έδωσε την ελπίδα, τις ευκαιρίες να δημιουργήσεις, να απολαύσεις την ημέρα σου και τώρα, σου θυμίζει ότι όλα τα ωραία τελειώνουν, σου ζητά να κοιτάξεις μέσα σου και να ανακαλύψεις αυτά που βαθιά έχεις κρύψει γιατί είσαι τόσο απορροφημένη από την καθημερινότητα, που τα αισθήματά σου έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Ξεχνάς τον εαυτό σου, φροντίζεις όλους τους άλλους, είσαι εκεί για ό,τι χρειαστούν οι αγαπημένοι σου. Αλλά υπάρχεις και εσύ, που είσαι μοναδική, που έχεις αισθήματα, επιθυμίες. Απόλαυσε, λοιπόν, το ηλιοβασίλεμα και σκέψου ότι ο ήλιος σε λίγες ώρες θα ανατείλει και πάλι και όλα θα ξαναρχίσουν από την αρχή.

Είσαι η πρωταγωνίστρια σε ένα έργο που έχει γράψει Κάποιος αλλά σκηνοθετεί ο Ήλιος.
Σου δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσεις εσύ το ρόλο σου. Ο Ήλιος είναι πηγή ζωής, αλλά τα νήματα της καθημερινότητάς σου τα κινείς εσύ και μόνο εσύ.

Λοιπόν, εσύ αποφασίζεις ποιο ρόλο θα παίξεις…

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το σχόλιο σου!
Παρακαλούμε πληκτρολόγησε το όνομα σου εδώ