
Μερίδες: 6
Τα υλικά που θα χρειαστείς
Για την εκτέλεση:
1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
1400 γραμμάρια γάλα
125 γραμμάρια βιτάμ
4 κ. σούπας φουσκωτές φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
¾ ποτήρι κρύο νερό
150 γραμμάρια τυρί τριμμένο
1 zwan light μεγάλο η ένα παριζάκι σε κύβους
150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
5 αυγά (1 αυγό για το άλειμμα)
Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
β
ράζω το γάλα μαζί με το βιτάμ. Διαλύω τη φαρίνα στο κρύο νερό και ρίχνω το μείγμα στο βρασμένο γάλα. Ανακατεύω συνέχεια για να μη κολλήσει η κρέμα, προσθέτω το τυρί, το zwan και το μπέικον. Ρίχνω τους κρόκους και ανακατεύω.
Χτυπώ τα ασπράδια μαρέγκα και τη προσθέτω σιγά σιγά στη κρέμα.
Βουτυρώνω ένα ταψί, απλώνω το ένα φύλλο σφολιάτα και ρίχνω από πάνω τη κρέμα.
Κόβω σε μακρόστενες λωρίδες το δεύτερο φύλλο και τις τοποθετώ χιαστά καλύπτοντας τη πίτα.
Αλείφω τη πίτα με αυγό και ψήνω για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις κάτω και τέλος 1 ώρα πάνω κάτω.
Καλή σου Όρεξη!