
Τεμάχια: 40-50
Τα υλικά που θα χρειαστείς
Για την εκτέλεση:
30 γρ. μαγιά φρέσκια ή
1 φακ.σκόνη
1.κ.σ. μέλι
2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. Γάλα
2 αβγά
125 γρ. Μαργαρίνη λιωμένη
600 γρ. Αλεύρι
400 γρ.τυρί γκούντα σε κύβους
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
Βάζεις στο χλιαρό γάλα, τη μαγιά και ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτεις στη συνέχεια, το μέλι, το αλάτι και τη μαργαρίνη χλιαρή. Ανακατεύεις πολύ καλά.
Προσθέτεις τα αβγά και ανακατεύεις. Στη συνέχεια προσθέτεις το αλεύρι και ζυμώνεις με το mixer ή με το χέρι μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Αφήνεις τη ζύμη να φουσκώσει για 30-40 λεπτά περίπου. Κόβεις το τυρί σε μικρούς κύβους.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη πλάθεις μικρά μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι και βάζεις μέσα σε κάθε μπαλάκι ένα κύβο από τυρί.
Τα τηγανίζεις σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Tips:
1. Η ζύμη είναι πολύ μαλακή και λαδώνεις τα χέρια για να πλάσεις τα πιροσκί.
2. Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό γιατί τα πιροσκί θα καούν απέξω και θα είναι ωμά μέσα.
3. Εναλλακτικά αντί για τυρί γκούντα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κύβους από τυρί φέτα (σκληρή)!
4. Δοκίμασε με την ίδια ζύμη να φτιάξεις mini πιροσκί με λουκάνικο. Μικροί μεγάλοι θα ξετρελλαθούν!
Καλή σου Όρεξη!
φωτογραφία: Σταυριάννα Θεοδωράτου